Op zoek naar de woorden, het geluid, de beweging en de beelden die het meest passen bij hoe je je voelt en wat iets voor je betekent... Dat hoef je niet alleen te doen...

Hoe maak je van een herinnering een nieuwe ervaring? 

Hoe maak je van een oude herinnering een nieuwe ervaring?

Je kunt een ode brengen aan iets of iemand die je dierbaar is, of iemand die je mist. Je kunt ook een persoonlijk cadeau maken voor iemand die jij dankbaar bent. Misschien is er iets dat je juist aan jezelf cadeau zou willen doen, omdat je een levensfase wilt afsluiten en klaar bent voor een nieuw begin. We gaan dan op zoek gaan naar jouw eigen taal. Een eigen vorm waarin jij je het meest treffend en betekenisvol kunt uitdrukken.

In jouw vorm en taal kunnen we een herdenkingsboekje of ander kunstwerk maken, gevuld met geschreven herinneringen, dierbare foto’s, kleine tekeningen, handgemaakt en/of professioneel gedrukt.

Dierbare en andere herinneringen kun je herscheppen en uiteindelijk een plek geven. Herinneringen kunnen allerlei gevoelens oproepen. Je kunt je boos, machteloos of verdrietig voelen. Je kunt er trots of zijn of je er voor schamen. Je kunt het lelijk laten en mooi maken, heel klein of groots, in een hoekje of prominent en met veel bombarie, kort en intensief of langdradig. Je kunt er geheimzinnig over doen of het zingen van de daken.

Alles kan… als je de tijd en liefdevolle aandacht neemt om terug te kijken en het te verwerken.

De Kunst van het Herinneren


Wil je met mij op zoek

naar jouw rode draad?