Wat is een ritueel en wat kan het voor jou doen en betekenen...

Een ritueel is een manier om stil te staan bij verlies, verandering en een nieuw begin. Daar zijn vele creatieve mogelijkheden voor te bedenken. Je kunt rituelen persoonlijk/ als individu beleven. Je kunt dit proces ook samen met dierbaren beleven. Zij kunnen je daardoor beter begrijpen en ondersteunen, dankzij dit gezamenlijke ritueel.

Je wordt als het ware gedragen door je dierbare gemeenschap, je vrienden, je familie of misschien zelfs je collega’s. Het verbindt en je hoeft hier niet meer alleen in te zijn. Als ritueelbegeleider ondersteun ik jullie bij dit proces.

Bij een uitvaartritueel sta je stil bij het verlies en afscheid van een dierbare. Als ritueelbegeleider zorg ik voor de sociaal- emotionele, spirituele en creatieve begeleiding. Samen maken we de vorm en inhoud.

Lees verder

Bij een levensritueel sta je stil bij een grote verandering in je leven, met aandacht voor verlies en een nieuw begin. We gaan samen op zoek naar wat voor jou van waarde is, wat jou kracht geeft en waar een nieuw licht op mag schijnen.

Lees verder

Wil je met mij op zoek

naar jouw rode draad?